Koffie weegschaal

Het gebruik van een koffie weegschaal is essentieel wanneer u een barista koffiemachine gebruikt. Met een speciale barista weegschaal kunt u de koffie eenvoudig wegen voor het lekkerste kopje koffie. Wij hebben verschillende digitale koffie weegschalen in ons assortiment. Bekijk het hier!

Toont alle 6 resultaten

Niet de juiste machine kunnen vinden?

Probeer onze keuzehulp die een machine voor uw behoefte samenstelt!

Keuzehulp

Wanneer is een koffie weegschaal essentieel?

Een koffie weegschaal is een essentiële koffie accessoire, wanneer u gebruik maakt van een professionele barista machine. Hieronder vallen onze horeca koffiemachines, piston koffiemachines of handmatige espresso machines voor thuis. Anders dan bij een volautomaat moet u bij deze apparaten namelijk zelf de koffiemaling toevoegen voor ieder kopje koffie.

Natuurlijk kunt u op gevoel de hoeveelheid gemalen koffie toevoegen, maar door de juiste hoeveelheid te wegen middels een professionele barista weegschaal weet u zeker dat u een heerlijk kopje koffie zal zetten. Iedere voorkeur qua smaak vraagt immers om een ander gewicht. Met een koffie- en espresso weegschaal heeft u hier 100% controle over!

Voordelen van een barista weegschaal

Na het gebruik van een professionele barista weegschaal wilt u nooit meer iets anders. Wellicht heeft u de koffie nog nooit afgewogen, of gebruikt u hiervoor tot nu toe een keukenweegschaal. Dit is natuurlijk geen probleem, maar na het gebruik van een koffie weegschaal kunt u zonder moeite de optimale smaakbeleving creëren. Zo profiteert u met deze tool van de volgende voordelen:

Koffie weegschaal met timer: voor professionals en liefhebbers

De echte professionals en liefhebbers kiezen voor een koffie weegschaal met timer. Middels de timer kunt u de extractietijd van uw maling meten. Dit is de tijd dat er water door de gemalen koffie gepompt wordt, waardoor u als een ware barista het zetproces van de koffie kunt regelen.

De extractietijd bepaalt de hoeveelheid smaken, aroma’s en kleuren die uit de gemalen koffie worden onttrokken. Dit heeft dus grote invloed op de smaak ervan! Een te korte doorlooptijd zorgt voor zure koffie, en een te lange doorloop maakt de smaak bitter.

Door te kiezen voor een koffie weegschaal met timer kunt u zelf de ideale smaaksensatie controleren! De beste extractie- of doorlooptijd verschilt niet alleen tussen de maling die u gebruikt, maar ook tussen koffiemachines en zetmethoden.

Wat is de beste weegschaal voor koffie en espresso?

Wat de beste weegschaal voor koffie en espresso is, hangt af van uw ambities, de machine en de zetmethode waarmee u werkt. Daarom hebben wij voor ieder budget een product in ons assortiment. Zo kunt u in combinatie met uw gekozen bonen, maler en machine de perfecte afstellingen bepalen en bewaken op een espresso weegschaal.

Van een magnetisch display tot model met timer en precisie weegschaal tot 0.1 gram. Speel met de verschillende ingrediënten en ontdek hoe u de perfecte espresso of koffie kunt zetten. Zeker wanneer u vaak wisselt tussen verschillende bonen kan het handig zijn om via dit product de juiste afstellingen te bepalen en de ideale smaakbeleving makkelijk terug te vinden.

Koop deze en andere koffie accessoires bij KoffieMatters

Bij KoffieMatters houden we van goede koffie en machines. Daarom helpen we u graag om de, voor u, optimale smaakbeleving te vinden. Daarom koopt u bij ons verschillende accessoires om het handmatig zetten van uw kopje koffie als een ware barista nog eenvoudiger te maken.

Zo kunt u de juiste maling creëren met een prachtige koffiemolen en kunt u deze na het wegen in de filterdrager aandrukken met een koffietamper. Ook deze accessoires dragen bij aan een optimale smaaksensatie, naast het gebruik van een koffie weegschaal.

biepi espresso logo
Hulp