Piston koffiemachine

Overheerlijke koffie bij u thuis? Dat kan met een piston koffiemachine! Met deze handmatige koffiemachine maakt u de lekkerste koffie gewoon bij u thuis. Wij bieden hoogwaardige merken, zo geniet u van de beste kwaliteit. Bekijk ons assortiment piston koffiemachines en bestel ze hier!

Toont alle 11 resultaten

Niet de juiste machine kunnen vinden?

Probeer onze keuzehulp die een machine voor uw behoefte samenstelt!

Keuzehulp

Waarom een piston koffiemachine?

Een piston koffiemachine is een koffiemachine waarmee op handmatige wijze koffie zet. Dit apparaat wordt ook wel een barista koffiemachine genoemd, omdat professionele barista’s de lekkerste koffievariaties maken met een koffiemachine met pistons.

Het is een halfautomatische espressomachine omdat, in tegenstelling tot een volautomatische espressomachine, u handmatig de piston met de gemalen koffie in de machine drukt. Daarbij moet het malen van bonen en het opschuimen van melk voor melkvariaties handmatig of met een ander apparaat.

Met een barista koffiemachine kunt u eindeloos veel overheerlijke koffies maken, denk bijvoorbeeld aan een cappuccino, latte macchiato of een flat white. Welke koffie u ook het lekkerste vindt, met een piston koffiemachine zet u deze gewoon thuis.

Hoe werkt een koffiemachine met een piston?

Hoe werkt een koffiemachine met een piston dan precies? De eerste stap is het kiezen van uw favoriete bonen om de koffie mee te zetten. De koffiebonen moeten nog wel eerst gemalen worden, dat kan in een externe koffiemolen. Natuurlijk kunt u ook gemalen koffie kopen, maar dat vinden wij stiekem een stuk minder lekker.

De koffie doet u vervolgens in de piston en drukt u aan met een speciale koffie tamper. Vervolgens draait u het piston in de koffiemachine en drukt u op de knop voor de gewenste koffie. Meestal kies je voor een espresso of een gewone koffie. Liever een koffievariatie zoals een cappuccino?  Dan moet u ook de melk nog opschuimen.

Op de meeste barista koffiemachines zit een schuimpijpje aan de machine. Met behulp van een melkkannetje kunt u de melk verwarmen en opschuimen. Giet vervolgens de melk bij de koffie, et voilà. Uw favoriete kopje koffie gezet met een piston koffiemachine.

De voordelen van een barista koffiemachine

Ondanks het feit dat koffie zetten met een barista koffiemachine enigszins wat geduld vergt, heeft het vele voordelen.

  1. De smaak van de koffie is beter te reguleren. U heeft namelijk niet te maken met standaard instellingen, maar met menselijke handelingen. Zo kunt u zelf bepalen hoe grof de bonen moeten zijn, met hoeveel kracht u deze aanstampt en hoeveel melk u in uw koffie wenst.
  2. De koffie is van hoogwaardige kwaliteit, net zoals in uw favoriete koffietentje.
  3. Maak de mooiste koffievariaties met latte-art. Als u eenmaal het koffie zetten met een piston koffiemachine een beetje onder de knie hebt, kunt u de cappuccino’s of latte’s voorzien van de mooiste latte art. Maak bijvoorbeeld een bloem of blaadje voor een prachtige uitstraling.

Wilt u meer weten over de voordelen van een piston koffiemachine? Of heeft u nog andere vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Waar moet je op letten?

Als u besluit om een piston koffiemachine aan te schaffen is het belangrijk om te letten op de volgende punten:

Meer weten? Wij geven gratis advies voor een piston koffiemachine die bij u past!

Hoe onderhoudt u dit type koffiemachine

Om uw nieuwe piston koffiemachine zo lang mogelijk te laten mee gaan, is onderhoud erg belangrijk. Bovendien zorgt het ervoor dat de smaak van de koffie wordt gewaarborgd. Zo kunt u dus nog lang genieten van de lekkerste koffie. De machine dient u daarom goed schoon te maken en te ontkalken. Dit kunt u doen met behulp van onze onderhoudsartikelen.

Meestal geeft de machine aan wanneer hij ontkalkt moet worden. Uitgebreidere machines hebben zelfs een ingebouwd ontkalkprogramma, waarbij u slechts een schoonmaaktablet in de piston koffiemachine hoeft te doen.

Piston koffiemachine kopen bij KoffieMatters!

Wilt u een piston koffiemachine kopen? KoffieMatters is de juiste plek om dit aan te schaffen! Wij hebben een uitgebreid assortiment aan barista koffiemachines voor thuis van allerlei topmerken, zoals Nivona en Gaggia Milano.

Daarbij vinden wij service enorm belangrijk, dus staat dit hoog in ons vaandel. Daarom bieden wij onder andere onze installatieservice aan, waarbij de machine voor u naar wens wordt geïnstalleerd. Ook kunt u de machine verzekerd laten verzenden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

biepi espresso logo
Hulp