Welke koffiemachine kopen

Welke koffiemachine kopen?

Bent u op zoek naar een nieuwe koffiemachine, maar weet u niet welke? Welke koffiemachine moet u nu kopen? Een geschikte koffiemachine kiezen in een wereld vol aanbod is niet eenvoudig. Daarom helpen wij u in dit blog op weg. Lees hier wat de verschillende machines en zetmethoden zijn, zodat u zelf de afweging kunt maken welke koffiemachine het beste bij u past!

Welke koffiemachine kopen: de verschillende soorten koffiemachines

In principe zijn er drie verschillende machines waaruit u kunt kiezen, namelijk de volgende:

 • Volautomatische koffiemachine
 • Halfautomaat koffiemachine
 • Filterkoffiemachine

De volautomatische koffiemachine

welke koffiemachine kopen volautomaat koffiemachine

Houdt u van verse koffie, maar tegelijkertijd ook van gemak? Dan is een volautomaat koffiemachine uitermate geschikt! Met één druk op de knop zet u de lekkerste koffie op tafel. Naast normale koffie, zet u met de volautomatische koffiemachine ook de lekkerste cappuccino’s, latte macchiato’s en espresso’s. Hoe de koffie precies smaakt bepaalt u zelf, met een volautomaat kunt u de koffie namelijk geheel naar smaak aanpassen.

De voordelen van een volautomaat koffiemachine zijn:

 • Eenvoud
 • Geïntegreerde koffiemolen
 • Koffiesterkte is aan te passen naar smaak
 • Zelf melk opschuimen is verleden tijd
 • Het onderhoud is relatief eenvoudig

Het nadeel van een volautomaat koffiemachine is dat deze over het algemeen meer ruimte innemen en de aanschaf over het algemeen wel vraagt om een investering. Bij KoffieMatters vindt u volautomaat koffiemachines van de merken Jura, Saeco, Miletta en Nivona.

Halfautomaat koffiemachine

halfautomaat koffiemachineMet een halfautomaat koffiemachine, ook wel pistonmachine of espresso machine genoemd, heeft u zelf de controle over de smaak van de koffiemachine. U kiest zelf de bonenmelange, de doorlooptijd, de maling en hoe hard of zacht u de koffie aandrukt. U plaatst de gemalen koffie in de filterhouder, waarna het apparaat de gemalen koffie met hoge druk door de koffie perst.

De voordelen van een halfautomaat koffiemachine zijn:

 • U kunt alles handmatig instellen
 • U bepaalt de smaak van de koffie helemaal zelf
 • Het koffiezetten is een hele ervaring met een pistonmachine
 • Kosten per kopje koffie zijn relatief laag
 • Sommige varianten hebben een ingebouwde koffiemaler

De nadelen van een pistonmachine zijn dat het zetten van een kopje koffie ervaring, tijd en meerdere handelingen vergt. Bovendien vergt een espressomachine meer onderhoud dan een volautomatische koffiemachine. Daarnaast heeft u bij veel halfautomaat koffiemachines nog een aparte bonenmaler of gemalen nodig. Het is een koffieavontuur waar niet iedereen op zit te wachten!

Een filterkoffiemachine

filterkoffiemachineFilterkoffie blijft na alle jaren nog steeds uitermate populair. Het is een eenvoudige, voordelige en authentieke manier van koffiezetten. Met relatief weinig handelingen zet u zelf thuis een heerlijke kop koffie op tafel. Sommige modellen beschikken over een ingebouwde bonenmaler, waardoor de koffie nóg verser smaakt.

De voordelen van een filterkoffieapparaat zijn:

 • Koffiesterkte eenvoudig te bepalen
 • U kunt grote hoeveelheden koffie in één keer zetten
 • Relatief lage aanschafprijs
 • Koffie wordt vaak warm gehouden op een warmteplaat of een thermoskan
 • Weinig onderhoud

De nadelen van een filterkoffiemachine zijn dat u filters nodig heeft en dat het daarnaast niet mogelijk is om een ander soort koffie te zetten. Onze kleinste variant van de filterkoffiemachine is de Bravilor Bonomat Novo. Heeft u voor kantoor een grotere variant nodig? Kies dan voor de Bravilor Bonomat Mondo. Deze filterkoffiemachines zijn betrouwbaar, duurzaam en eenvoudig in gebruik.

Welke koffiemachine kopen: een stappenplan

Welke koffiemachine u het beste kunt kopen is afhankelijk van een aantal factoren:

 1. Welke soorten koffie wilt u drinken? Heeft u genoeg aan alleen zwarte koffie, of houdt u ook van cappuccino’s en espresso macchiato’s?
 2. Hoeveel tijd wilt u maximaal besteden aan het zetten van een kopje koffie? Met een volautomaat koffiemachine zet u namelijk in een handomdraai een heerlijk kopje koffie, terwijl het met een espressomachine een stuk langer zal duren.
 3. Hoe groot is uw budget? Een filterkoffiemachine is in verhouding het goedkoopst in aanschaf, terwijl een volautomaat- en halfautomaat koffiemachine het duurste zullen zijn.

Om niet in één keer de aanschafprijs van een koffiemachine te hoeven betalen, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen voor een koffiemachine leasen. Zo betaalt u de koffiemachine in 24 maanden de gehele koffiemachine af.

Koffiebonen maken het geheel af!

Vergeet vooral niet, verse koffiebonen maken het geheel af! Bij KoffieMatters koopt u heerlijke koffiebonen van DutchBeans. Deze zijn ambachtelijk- en vers gebrand. Ze zijn zowel voor volautomaat- als halfautomaat koffiemachines geschikt.

Bent u er nog niet helemaal over uit welke koffiemachine u wilt kopen? Wij van KoffieMatters geven u graag advies! We zijn telefonisch bereikbaar op 058 – 289 6638 en per e-mail op service@koffiematters.nl.

Welke koffiemachine wilt u kopen? Laat het ons weten!

Commentaren voor deze post zijn gesloten.